Thursday, January 9, 2014

Makadaamiapähkli ja valge šokolaadi küpsised

Nii võib ennast ju ära hellitada? Jõuluaegsetest kommidest jäi makadaamiapähkleid üle ja kuna ma maailma parimad küpsised mis mina saanud, olid justnimelt need - makadaamiapähkli ja rohke valge šokolaadiga küpsised - tahtsin neid juba ammu ise teha. Tänu hunnikule jahvatatud mandlitele said need küpsised lisaks kerge martsipani maitse ja tulemus oli ülihea! Juba seda tainast on mõnus kätega vormida ja tulemuseks on suured krõbedad küpsised :)



150 g valget šokolaadi
ca 120 g makadaamia pähkleid
100 g võid
100 g mandleid
100 g meelepärast jahu
75 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit

1. Koori ja jahvata mandlid. Kui sa pole seda varem teinud, siis sellest rääkisin pikemalt siin. :)
2. Haki jämedalt valge šokolaad ja makadaamiapähklid.
3. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ja vahusta veel veidi.
4. Sega jahu ja jahvatatud mandlid küpsetuspulbri ja tärklisega ning lisa koos šokolaadi ja pähklitega munasegule.
5. Sega tainast kätega ja vormi neist suured ümmargused küpsised.
6. Küpseta umbes 12 minutit 180 kraadi juures.




1 comment: