Thursday, January 23, 2014

Peekonikotletid

Lihtsaid toite on väikeste lisanditega võimalik veel maitsvamaks teha. Ma teen kotlette vähemalt korra paari nädala jooksul ja tõesti, need praetud sibula ja peekoniga kotletid viivad keele lihtsalt alla! Selleks, et kotletid tuleksid mahlased lisan tainasse alati vett, lisaks ühe muna või ca 4 viilu saia. Ega sinna eriti midagi muud peale soola ja pipra ei olegi mõtet panna, minu arvates :)








































500-600 g segahakkliha
2 sibulat
200 g peekonit
sool-pipar
1 muna või 4 viilu saia
ca 2/3 tassi vett
väike kausike riivsaia
veidi võid

1. Pane ahi 175 kraadi juurde soojenema. Juhul, kui teed kotlete saiaga, koori saiaviilud ning pane need vähese leige veega natukeseks likku. Haki sibul ja peekon väikesteks tükkideks ning pruunista võis.
2. Sega kokku tainas - hakkliha, pruunistatud peekon ja sibul, muna/sai ja soola-pipart. Lisa vett kahes või isegi kolmes osas - et liiga vedel ei tuleks, siis ei püsi kotlet hästi koos.
3. Enne esimest praadimist vajad ehk veidi õli või muud rasvainet, seega aja pann koos rasvainega kuumaks,  mätsi kätega paraja suurusega kotlet ja kasta hetkeks mõlemad pooled riivsaia sisse. Prae kotletid mõlemalt poolt kiirelt kuldpruuniks - pannil korraga umbes 4-5 kotletti (olenevalt panni suurusest), kui pann on liiga kaetud, jahtub see maha ja kotletid jäävadki sinna vinduma :)
4. Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga ja lao kotletid sinna peale. Küpseta ahjus umbes 12 minutt.

No comments:

Post a Comment