Saturday, December 14, 2013

Mustikakrõbedik

Esimene kook, mille ma kunagi valmis küpsetasin, oli mustika-mandli kook purukattega. Ma ei tea, kas just sellepärast, aga minu arvates on kuumade mustikate, krõbeda pealispinna ja jäätise kooslus igal moel lihtsalt taevalik!  Ja nii lihtsalt ongi. Kui ei usu, proovi järele! :) Kui soovid veel rikkalikumat maitset, võid 1 dl purustatud kaerahelveste asemel kasutada näiteks jämedalt purustatud pekaani- või kreekapähkleid.  


8 dl mustikaid
3 dl kaerahelbeid
1,5 dl mandlijahu (jahvataud mandleid)
1 dl jahvatatud kaerahelbeid ehk kaerajahu
70 g võid
80 g suhkrut
näpuotsatäis soola
serveerimiseks koorejäätist

1. Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema.
2. Võita ahjuvorm ja laota peale mustikad.
3. Pane kaussi mandlijahu, kaerajahu, veidi soola, kaerahelbed, suhkur ja külm või ning pudista sõrmede vahel purutaoliseks massiks. Laota see ühtlaselt mustikatele ja küpseta umbes 30 minutit kuni kate on kuldne ja krõbe.


Söö siis soojalt, koos jäätisega. :)

No comments:

Post a Comment