Friday, September 6, 2013

Ploomi-toorjuustu kook õhukesel speltapõhjal

Toorjuust, ploomid ja käre speltapõhi..väga maitsev! Suur plaaditäis haihtus imekiirelt..


 Põhi:

3,5 dl speltajahu
1,5 dl palmisuhkrut
1 muna
100 g võid
1 dl hapukoort
0,5 tl soodat 
0,5 tl soola
1 tl vaniljesuhkrut
võid vormi määrimiseks

Peale:

800 g puhastamata ploome
400 g toorjuustu
100 g hapukoort
1 dl palmisuhkrut
3 muna
pintseldamiseks vedelat mett

1. Võta toorjuust külmkapist toatemperatuurile ja pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.
2. Sega omavahel kuivained: jahu, suhkrud, sooda ja sool. Lisa sulatatud või ja hõõru ühtlaseks tainaks, seejärel sega sisse ka munad ja hapukoor.
3. Pane saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud ja võiga määritud ahjuplaadile.
4. Puhasta ja viiluta ploomid.
5. Mikserda või hõõru lusikaga toasoe toorjuust suhkruga kreemjaks ja sega ükshaaval sisse munad ning lõpuks hapukoor.
6. Kata tainas toorjuustuseguga ja lao peale ploomiviilud.
7. Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit. Enne serveerimist pintselda ploome vedela meega.

Söö jahtunult! :)

No comments:

Post a Comment