Friday, August 30, 2013

Tomatine suvikõrvitsavorm fetajuustu ja kanaga

Kellelgi veel suvikõrvitsauputus? :)

 

Vaja läheb..

3 keskmist või 4 väiksemat suvikõrvitsat

500 g küpsetatud või hautatud tükeldatud kanakintsu või -koivaliha
400 g tomateid
250 g fetajuustu
4 dl kohvikoort (või piima)
4 muna
peterselli ja murulauku
soola-pipart
võid määrimiseks ja praadimiseks

Valmistamine..

1. Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.
2. Lõika suvikõrviksõhukesteks ketasteks ja need omakorda neljaks - tee läbi ketaste ristlõige. Võid ka kuubikud lõigata.
3. Pruunista neid veidi pannil, või sees, umbes 5 minutit. Nii, et need ka veidi pehmeneksid. Võib-olla pead seda tegema kahes osas, sest korraga on nii suurt kogust raske ühtlaselt praadida. Lisa veidi soola ja pipart.
4. Pane pool suvikõrvitsatest võiga määritud ahjuvormi. Sinna peale kanakitsu või -koivatükid, fetajuust kuubikute või viiludena ja kõige peale õhukesed õrnalt soola ja pipraga maitsestatud tomativiilud ning ülejäänud suvikõrvitsad.
5. Klopi munad koore või piimaga lahti, lisa sool-pipar, maitse järgi peterselli ja murulauku. Kui vähegi kannatab, võiks segu enne pealevalamist maitsta, siis on kindel, et see pole kas mage või liialt soolane. Seejärel vala vorm seguga üle.
6. Aseta vorm ahju umbes .... kuni muna-kooresegu on hüübinud.

Lase veidi jahtuda ja serveeri koos värske salatiga :)

No comments:

Post a Comment