Friday, September 13, 2013

Kukeseene-parmesani kõrvitsarisoto

Kuna mu hea sõbranna elab kaugel, tahtsin tema küllatuleku puhuks teha midagi head. Kõrvitsa küpsetasin juba eelmisel päeval ahjus valmis ja püreestasin, siis ei tule samal päeval nii palju mässata. Kõrvitsat võib ahjus küpsetada lihtsalt nii, et lõikad neljaks, puhastad ja paned selle paksemate viiludena küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 180 kraadi juurde kuniks pehme ja püreestad. Sõbranna sõi kaks kausitäit!


500 g kõrvitsapüreed (küpsetatud või keedetud; saumiksi, blenderi või köögikombainiga püreestatud kõrvits)
250 g risotoriisi
200 g kukeseeni
120 g riivitud parmesani
60  võid
1 suur või 2 keskmist mugulsibulat
2 küüslauku
1,5 dl kuiva valget veini
umbes 0.8 l köögiviljapuljongit
peotäis peterselli
soola-pipart
serveerimiseks veidi praetud peekonit ja peterselli, parmesani ja muskaatpähklit.

Sulata panni pool võikogusest ning prae kukeseened läbi. Tõsta need kõrvale.
Sulata paksupõhjalises potis ülejäänud või ning prae seal sibul klaasjaks, lõpupoole lisa ka purustatud küüslauk.
Lisa potti ka riis ja kuumuta pidevalt segades paar minutit.
Vala potti ka valge vein, lase sel aurustuda ning lisa seejärel pool puljongist. Lase sel nüüd madalal tulel podiseda, aeg-ajalt segades. Kui vedelik on peaaegu riisi imendunud, lisa ka ülejäänud osa puljongist.
Kui riis on al dente (ära lase sel kinldasti pehmeks keeda), lase sel veel paar minutit kaane all haududa. Seejärel lisa sinna ka kõrvitsapüree, kukeseened, riivitud parmesan, ja enamus hakitud petersellist.
Serveeri kohe!

1 comment:

  1. Sõbranna kaugelt tänab ja tõesti-tõesti väga maitsev oli, soovitan!! :)
    Aitäh, kullake! ;)

    ReplyDelete