Friday, September 20, 2013

Mandlimekiga õunakrõbedik

Krõbedik on üks tänuväärne magustoit. Seda on lihtne teha ja selle ettevalmistamiseks kulub umbes kümme-viisteist minutit. Asendasin nisujahu mandli- ja riisijahuseguga, ning jäätis.. on selline veidi teistmoodi jäätis, kuid kellele meeldib tahhiini, siis peaks see olema otse kümnesse. Tahhini, ehk seesamiseemnepasta, on minu totaalne lemmik. See on põhimõtteliselt seesamihalvaa, kuid ilma suhkruta. Magustamata ta muidugi eriti ei meki, kuid koos meega - imehea! See jäätis on tehtud külmutatud banaanidest, ning neist saab teha peaaegu et ükskõik millist jäätist - maasika, vaarika..sõstra..need on nii lihtsad ja toimivad samal põhimõttel, nagu järgnevas retseptis :) Kuuma magustoidu ja külma jäätise kooslusest ei hakka ma üldse rääkimagi.


6 väikest või 4 suuremat hapukat õuna
1,5 + 1,5 spl vedelat mett
1+1 tl kaneeli
1 dl mandlijahu (või ise jahvatatud mandleid)
1 dl riisijahu
50 g võid
75 g palmisuhkrut
2 keskmist banaani
1,5 spl tahhiinit

Tükelda umbes pool tundi enne krõbediku valmistamist banaan, nirista neile tahhiini ja aseta taldriku või nõuga, kus neid hiljem purustad sügavkülma.
Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema.
Viiluta õunad õhemateks viilakateks, sega mee ja kaneeliga ning aseta vormi.
Pudista või, jahud, kaneel ja suhkur näppudega purutaoliseks massiks ja vala ka see vormi.
Küpseta ahjus umbes 35-40 minutit, kuni vorm on pealt kuldpruun ja krõbe.
Samal ajal, kui krõbedik küpseb, püreeri saumiksri või köögikombainiga külmunud banaanid tahhiini ja meega kuni kreemja massi tekkimiseni.

Naudi kohe, koos sooja krõbedikuga!

No comments:

Post a Comment