Sunday, August 11, 2013

Ahjus grillitud peet singi ja juustuga

Minu arvates on see on lihtsalt väga, väga hea. Äärtest veidi krõbe peet, sama krõbeda sulajuustuga.. nagu peedipõhjal minipizza.. 

 


















Vaja läheb:

2 keskmist peeti
2,5 dl sinki või hautatud ja tükeldatud sealiha
2,5 dl riivjuustu
1 spl hapukoort
1 spl majoneesi
1 purustatud küüslauguküüs
kuivatatud oreganot
oliivõli
soola

1. Pese peet ja eemalda peedi vars ja juur ning lõika õhukesteks viiludeks.
2. Tükelda sink ning sega riivjuustu, oregano ja hapukoorege-majoneesi-purustatud küüslaugu seguga.
3. Vala kaussi õli ja sega soolaga.
4. Kasta peediviilud õli-soola segusse ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
5. Kata peet singi-juustuseguga ning pane ahju 225 kraadi juurde 20-25 minutiks.

Söö niisama.. või näiteks koos seemne- või täisteraleivaga..



2 comments:

  1. Järgi proovitud ja meeldis kohe väga, isegi mees kiitis! Ma panin õli ja soolaga määritud peedid ahju u. 10 minutiks ja alles seejärel lisasin katte, kuna kate läheb üpris kiirelt pruuniks. Suur aitäh suurepärase retsepti eest! Läheb püsimenüüsse.

    ReplyDelete
  2. Eksole - ma ka ei uskunud, et minu mees seda sööks aga suureks üllatuseks oli ta 1.) nõus proovima ja 2.) palus ka teisekski korraks :) Väga hea meel, et Sullegi meeldis! :)

    ReplyDelete