Poemüslid sisaldavad üldjuhul igasugu naljakaid koostisosi. Kui seda ise valmistaksid, siis ilmselt ei paneks Sa sinna nisuhelbeid ja maisisiirupit, vaid kasutaksid ehtsaid kaerahelbeid.. ning muud head ja paremat :)
Vaja läheb:
5 dl täisterakaerahelbeid
200 g tumedat šokolaadi3 dl rosinaid
1 dl hakitud mandleid
1 dl kuivatatud jõhvikaid
1 dl päevalilleseemneid
1 dl kõrvitsaseemneid
1 dl vett
100 g sulatatud võid
5 sl mett
julgelt kaneeli
Pane ahi 175 kraadi juurde soojenema. Sega tassis vesi, sulatatud või ja mesi. Pane kaerahelbed kaussi ja sega või-mee seguga. Seejärel pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja seejärel ahju umbes 20 minutiks, aeg-ajalt segades. Haki šokolaad väikesteks tükkideks ja kui müsli valmis, sega see hakitud šokolaadiga (enamus sellest sulab mõnusalt ära) ja pane müsli purki ning lisa alles nüüd seemned-rosinad-jõhvikad-mandlid, siis säilivad kõik need head asjad müslis paremini :)
Tegelikult võib šokolaadi üldse panemata jätta. Sel juhul lisa veidi rohkem mett - võrdelises seoses Sinu magusavajadusega ja saad veidi odavama kuid siiski äärmiselt maitsva mee- ja seemnemüsli.
No comments:
Post a Comment