Wednesday, August 7, 2013

Seemnerikas šokolaadimüsli

Poemüslid sisaldavad üldjuhul igasugu naljakaid koostisosi. Kui seda ise valmistaksid, siis ilmselt ei paneks Sa sinna nisuhelbeid ja maisisiirupit, vaid kasutaksid ehtsaid kaerahelbeid.. ning muud head ja paremat :)


















 Vaja läheb:

5 dl täisterakaerahelbeid    
200 g tumedat šokolaadi
3 dl rosinaid
1 dl hakitud mandleid
1 dl kuivatatud jõhvikaid
1 dl päevalilleseemneid
1 dl kõrvitsaseemneid
1 dl vett
100 g sulatatud võid
5 sl mett
julgelt kaneeli

Pane ahi 175 kraadi juurde soojenema. Sega tassis vesi, sulatatud või ja mesi. Pane kaerahelbed kaussi ja sega või-mee seguga. Seejärel pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja seejärel ahju umbes 20 minutiks, aeg-ajalt segades. Haki šokolaad väikesteks tükkideks ja kui müsli valmis, sega see hakitud šokolaadiga (enamus sellest sulab mõnusalt ära) ja pane müsli purki ning lisa alles nüüd seemned-rosinad-jõhvikad-mandlid, siis säilivad kõik need head asjad müslis paremini :)



Tegelikult võib šokolaadi üldse panemata jätta. Sel juhul lisa veidi rohkem mett - võrdelises seoses Sinu magusavajadusega ja saad veidi odavama kuid siiski äärmiselt maitsva mee- ja seemnemüsli.

No comments:

Post a Comment