Saturday, July 20, 2013

Maasika-rabarbri hapukoorekook

See on nüüd küll üks väga maitsev kook. Ma ei tea kas mulle ainult tundub, või annab see, et siin on kasutatud ehtsaid maamune ja hapukoort, eriliselt hea maitse :)



2 dl speltanisu lihtjahu
100 g võid
1 tl vaniljesuhkrut
munakollane
0,5 tl soola
0,5 dl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit

Katteks:
300 g hapukoort
3 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
125  g rabarbrit
400 g külmutatud maasikaid
umbes 0,5 dl mandlilaaste

Sega kausis jahu, suhkrud, küpsetuspulber ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks, seejärel lisa munakollane ja sega. Suru tainas võiga määritud 26-sentimeetrise lahtikäiva vormi põhja ja äärtele.
Täidise jaoks sega omavahel hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Vala segu põhjale, kata tükeldatud rabarbri ja maasikatega ning raputa peale mandlilaastud.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit.

Soojalt parim!



 

2 comments: