Wednesday, October 31, 2012

Ahjuõunad mandlilaastude.. ja rosinatega :)


100 g võid
4  hapukat, tihke viljalihaga õuna (mul olid sellised keskmisest pisemad)
3 tl palmisuhkrut (või ükskõik millist suhkrut)
3 spl rosinaid
4 spl mandlilaaste
2 tl kaneeli
0,5 tl muskaatpähklit
Serveerimiseks mõned supilusikatäied vaniljekohupiima (või vaniljekastet..või jäätist..või maitsestamata jogurtit)

Kuumuta ahi 180 kraadini. Koori õunad soovi korral, lõika pooleks ja eemalda südamik ning uurista näiteks koorimisnoaga see auk veel veidi suuremaks. Sega ülejäänud koostisained omavahel ning täida seguga õunte õõnsused. Mähi õunad eraldi fooliumi ja küpseta umbes 25 minutit. Serveerimisel tõsta peale kuhjake kohupiima või nirista peale näiteks maitsestamata jogurtit.

Minul on neid hakupaid õunu lademetes - nii ämm kui vanaema on neid meile lahkelt toonud ja see on õunakoogile üks lihtne, kerge ja mõnus vaheldus. Kellele kohe põhimõtteliselt selline kerge (ja väga maitsev) variant peale ei lähe, siis teine võimalus on võitada ahjuvorm, lisada täidisele veel veidi suhkrut ja mandlilaaste ning lasta koos 3 dl 35% rõõsa koore ja supilusikatäie kartulitärklisega keema tõusta ning valada üle tervete väikeste õunte, millelt on enne südamik eemaldatud. Pane 200 kraadisesse ahju ja küpseta umbes 30 minutit.. või kuni õunad on pehmed :)

No comments:

Post a Comment