Thursday, September 6, 2012

Tummine šokolaadikook

Lihtne ja eriti šokolaadine kook sündis 11 minuti šokolaadikoogi ja Prantsuse šokolaadikoogist inspireerituna. Rohkem šokolaadi ja vähem lisatud suhkrut. Kahjuks lahti lõigatuna pildikest ei õnnestunud saada kuna see kadus liiga kiiresti - koogi tegin tütrele tema päris esimeseks 1. septembriks. 





250 g tumedat šokolaadi
200 g võid
150 g suhkrut
4 muna
50 g jahu
serveerimiseks vahukoort ja mustikaid..või muid värskeid marju.

Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.
Sulata tükkideks murtud šokolaad vesivannil koos võiga nii, et vett ja auru šokolaadi sisse ei satuks :)  Lisa suhkur ning lase pisut jahtuda. Lisa ükshaaval segades sisse munad, tee seda ettevaatlikult täpselt nii palju, et muna taignga seguneks, kuid mitte kauem. Seejärel sõelu sisse jahu ning sega õrnalt. Mina kallasin segu 28 cm vormi ning küpsetasin 15 minutit, 24 cm vormiga tehes peaks aega veidi pikendama. Kook võib seest veidi vedelaks jääda. Serveerisin vahukoore ja mustikatega.

Kahjuks mul pole õrna aimugi, kuidas kook samal päeval maitseks (siis tuleks koogil lasta vormis jahtuda), sest tegin koogi järgmiseks päevaks ja hoidsin öö läbi külmas. Kook maitses tõesti šokolaadine. :)

No comments:

Post a Comment