Wednesday, September 19, 2012

Tomatisupp värsketest tomatitest. Suitsujuustune..

Kui talvel unistad, et "saaks nüüd kasvõi ühe mahlase kodutomati", siis praegu on neid nii palju, et ei oska nendega midagi peale hakata. Ära ju ka ei taha visata, seega võiks varuks olla mõni hea mõte. Vabalt võib teha mõnda hoidist, või siis tomatisuppi, mis ei koosne mõnest kaugelt tulnud tomatipüreest vaid päris värsketest tomatitest! 



1,25kg tomateid
oliiviõli
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 keskmine porgand
paar peotäit porrulauku
3-4 spl tomatipüreed
1 tass köögiviljapuljongit
soola-pipart
2 loorberilehte
+ balsamicot & 150g suitsujuustu (või mozzarellat)


Haki sibul, küüslauk, porru ja porgand ning hauta neid potis oliiviõlis keskmisel kuumusel umbes 10 minutit. 
Tükelda tomatid, eemaldades neilt valged osad ning lisa need sibula-porru segule. 
Hauta veel umbes 10 minutit kuni tomatitest vedelik eraldub ning lisa puljong, tomatipüree, loorberilehed, natuke soola ning pipart. Hauta nüüd veel umbes pool tundi madalal kuumusel. Eemalda loorberilehed ja püreeri supp. 
Maitsesta veel veidikese palsamiäädikaga. 
Serveeri mõne rohelise oksa ja/või riivitud suitsujuustuga.



No comments:

Post a Comment