Tuesday, August 7, 2012

Rammus maasikajäätis kõige julgematele


..ehk siis neile, kes kaloreid ei karda. Mina ei karda ja kõige õigem jäätis ongi selline mõnus rammus ja sulab suus. Kahjuks hetkel sain seda jäätist vaid maitsta kuna tundub, et minu 2-kuusel pojal on piimaallergia, mis sellised hõrgutised minu menüüst välja jätab. Aga mehele-tütrele teen ikka, sest oma aia maasikatest tuleb jäätis eriti hea :) Asi iseenesest jälle väga lihtne, tegu toidutarest leitud Angelica Udekülli retseptiga:

500 g aedmaasikaid (mina panin maasikaid umbes 600 g)

1,5 dl suhkrut
1 tl sidrunimahla
näpuotsatäis soola
500 ml vahukoort

1. Pese maasikad ja haki pool kogusest väikesteks kuubikuteks ja ülejäänud pool purusta kahvliga. Lisa maasikatele näpuotsaga soola ja sidrunimahla.
2. Vahusta vahukoor suhkru ja hakitud maasikamassiga kohevaks vahuks.
3.  Lisa kreemi hulka purustatud maasikad ja sega ettevaatlikult läbi.
4.  Jahuta massi külmas umbes neli tundi ja seejärel lõpeta jäätise tegemine jäätisemasinaga või valmista käsitsi.


Kuidas käsitsi jäätist valmistada?

Lase vahukooremassil külmas tund aega jahtuda, võta siis segu välja ja mikserda läbi. Aseta jäätis tagasi sügavkülma, lase pool tundi seista ja mikserda taas läbi. Nii veel mõni kord. Tulemus jääb maitsev ka ilma mikserdamata, kuid mitmekordne vahustamine lisab jäätisele õhulisust ja peent tekstuuri. 

Tegin plastämbrisse topeltkoguse! :)

No comments:

Post a Comment