Sunday, August 12, 2012

Juustune lillkapsavorm värske kartuliga

Kapis oli hakkliha, riivjuustu ja lillkapsast ning ämm tõi värsket kartulit. Panin selle vormi, valasin muna-piima seguga üle ja välja tuli väga hea mekiga toekas vorm, mis kohe nahka pisteti.


Kasutasin..

7-8 värsket kartulit
õli või mõnda muud rasvainet
2 lillkapsast
250 g riivjuustu
400 g hakkliha
1 suur sibul
2 purustatud küüslauguküünt
1 muna
klaas piima 
soola-pipart
tilli maitse järgi

Tükelda kartulid paksudeks viiludeks, pruunista kiirelt kuumas rasvas. Vala kartulid vormi, raputa üle soola ja natukese pipraga, ning sega. 
Keeda lillkapsa õisikuid veidikese soolaga maitsestatud vees 2-3 minutit, et need oleks pisut pehmemad ja kurna.  
Samal ajal, kui lillkapsas keeb, haki sibul ja prae väheses rasvas klaasjaks. Lisa sibulatele ka hakkliha, pruunista seda veidi ning maitsesta soola-pipraga. Lisa lillkapsad, riivjuust, küüslauk, hakitud till ja sibula-hakklihasegu kartulitele ja sega. Klopi muna veidi lahti, lisa piim ja ka veidi soola ning pipart. 
Vala see vormi ning küpseta 180 kraadi juures kuni muna-piima segu on hüübinud..ning kartulid parajalt pehmed :)


No comments:

Post a Comment