Monday, August 6, 2012
Mõnus vanakooli kotlett
Olen teinud igasuguseid kotlette - seentega, juustuga, erinevate köögiviljadega jne. Siiani ei löö miski sellist lihtsat retsepti, mille juba ammu kuskilt internetist leidsin ja mille juurde peale erinevaid katsetusi ikka tagasi tulen. Lihtne ja hea!
Vajad ainult..
500g hakkliha (segahakkliha)
5 viilu kooritud saiaviilu
klaas vett
2 keskmist sibulat
soola-pipart
100 g riivitud võid
paneerimiseks riivsaia või -leiba
ja praadimiseks näiteks palmirasva
Leota saiaviile vees kuni hakid ja hautad sibula. Lisa sibul, sool-pipar ja leotatud sai koos vedelikuga ning sega ja klopi-loobi tainast tugevalt. Kui tainas on tihke siis lisa veel külma vett, et segu muutuks pehmeks ning kõige lõpuks sega sisse külm riivitud või. Tee segust pätsikesed ja veereta enne pannile panemist riivsaiast/-leivast läbi. Pruunista neid kiirelt pannil palmirasvas ning seejärel pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 10 minutit 175 kraadi juures.
Kõrvale hakkisin ühe brokkoli ja viilutasin porgandit. Kuumutasin need kiirelt palmirasvas läbi ja lisasin vokkimise lõpus ka veidi soola ja purustatud küüslauku :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment