Sunday, August 12, 2012

Kõrvitsa-pekaanipähkli muffinid


Tõlkisin ja kohandasin retsepti sellest raamatust. Raamatut tasub sirvida neil, kel on laktoosi-, kaseiini-, ja/või gluteenitalumatus ning kõigil teistel ka, sest sisaldab mitmeid maitsvaid ning väga tervislikke retsepte.



½ tassi sõelutud kookosjahu
1 tl kaneeli
½ tl jahvatatud muskaatpähklit
¼ tl jahvatatud nelki 
½ tl soodat
½ tl soola
½ tassi küpsetatud ja püreeritud kõrvitsat
4 tl  kookosõli, õrnalt sulanud/või või
1/3 tassi vahtrasiirupit või mett
1 tl vanilje ekstraki
¼ tassi jämedalt hakitud pekaanipähkleid
¾ tassi poolmagusaid või kibemagusaid shokolaadi tsipse



Õlita muffinipann korralikult või kasuta muffinipaberieid.
Kuumuta ahi 200ni.
Sõelu kookosjahu, sooda, sool ja vürtsid väiksesse kaussi. Sega segu ja pange kõrvale.
Pane kõrvitsapüree teise kaussi ning lisa ükshaaval munad ja sega korralikult peale iga muna.
Lisa sinna kookosõli/või, vahtrasiirup/mesi, vanilje ekstrakst ja sega põhjalikult.
Lisa jahusegu munasegule ja sega hoolikalt vispliga kuni enamus jahutükke on kadunud.
Sega sisse pähklid ja šokolaad, kui kasutad.
Täida muffinipaberid või panniaugud 2/3ni ja küpseta umbes 20 minutit, kuni helepruuni värvuseni või kuni tikk puhtalt välja tuleb...

No comments:

Post a Comment