Sunday, October 14, 2012

Jõhvikamuffinid martsipaniga



Käisime lastega ubinalaadal. Õunu meil kodus juba oli, seega tulime sealt tagasi hoopis jõhvikatega..

2 muna
1 dl suhkrut
2 dl hapukoort
75 g võid
150 g nisujahu
100 g mandijahu
1 tl küpsetuspulbrit
150g martsipani
0,5 apelsini riivitud koort
paar peotäit jõhvikaid

Vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor ning toasoe või. Seejärel lisa riivtud apelsinikoor ja riivi sisse martsipan, aeg-ajalt segades. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa taginale. Lõpuks lisa jõhvikad. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15-20 minutit.

Vähendasin algses retseptis apelsinikoore kogust , asendasin pool jahukogust mandlijahuga ja suurendasin martsipani kogust.  (algne retsept Toidutarest, autoriks Eva Palu )

No comments:

Post a Comment